2 Mart 2013 Cumartesi

Her bayanın mutfakta kendine göre püf noktaları vardır.. İşte ben de size birkaç örnek vereyim,işinize yarayacaktır.  :)

 Lavobonuz tıkanmışsa soda dökün,açacaktır.
 Bisküvileriniz yumuşamışsa fırında birkaç dakika pişirin.
 Ben keklerin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğim zaman biraz tereyağı koyuyorum.Daha hoş oluyor.
 Bayat ekmeklerinizi atmayın; yumurtaya bulayıp kızartın kahvaltıda yiyin veya köfteye katın.
 Balık kokusunu gidermek için bir cezveye bir ölçek yumuşatıcı koyup üzerine su ekleyerek 15 dk. kısa ateşte pişirin,işe yarayacaktır.
 Peyniri kolay rendelemek için 10-15 dk. buzlukta tutun.
 Kek kalıbından keki yapışmadan çıkarabilmek için önce kek kalıbını sıcak suya tutun hamuru daha sonra dökün..

                 
                    Şimdilik bu kadar olsun..  :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder